woensdag 20 februari 2013

zee ( 51e van 365 dagen )

door: petra
Misschien moet ik me toch eens verdiepen hoe ik de foto's rechter op de foto kan zetten, of me verdiepen in hoe ik ze in kan scannen. Nu lijkt het of ik elke kaart heel scheef gemaakt heb... hmmm. Hebben jullie tips.....????

"noflike" dag!

5 opmerkingen:

Willemien zei

Via picasa kun je hem rechttrekken!

Groetjes willemien

petra zei

Klopt, maar als de foto niet recht van boven genomen is, lukt dit ook niet. Als de kaart geen kader heeft is het allemaal niet zo'n probleem, maar als er een smalle rand van een halve centimeter omheen zit, wat ik vaak heb, heb je geen marge en ziet het er al gauw héél scheef uit...

Blijmetkleur zei

Als ik zelf een kaart op de foto zet neem ik 'em altijd van bovenaf. Daarna haal ik de zijranden (achtergrond) weg zodat je alleen maar de kaart ziet, dan zie je het niet als het een beetje scheef is. Maar het blijft handwerk dus het hoeft natuurlijk niet perfect, toch?

petra zei

:)

Kiek zei

Ik heb het ook vaak. wat ik wel probeer is alle lijnen van mijn cameravenster gelijk te krijgen met mijn kaart. Het blijkt namelijk dat je vaak ongemerkt je camera kantelt waardoor het er ook scheef uitziet en dat is met geen mogelijk recht te trekken. Als ik jouw foto nu bekijk ziet het ernaar uit dat je camera aan de linkerkant iets naar beneden had gemoeten.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjes Kiek