zaterdag 20 oktober 2012

Héélijk!!! en anders dan anders...


Hartige taart met knolselderij en appel!

Wat gaat er in?
  • 1 knolselderij geschild en in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 beker crème fraîche
  • 4 appels (niet geschild) in stukjes
  • 4-6 eetlepels paneermeel
  • 6 plakjes ontdooide bladerdeeg of deeg voor hartige taart
  • wat boter
  • peper en zout
Hoe maak je het?

  • kook de blokjes knolselderij met een beetje zout gaar en laat ze goed uitlekken
  • vet de bakvorm in met boter en bekleed 'm met het deeg
  • doe de crème fraîche, peper en zout naar smaak en de twee eieren door de knolselderij. Meng ze goed
  • doe ook de appel er bij
  • prik met een vork wat gaatjes in de taartbodem en strooi het paneermeel erover
  • doe het knolselderij/appelmengsel in de vorm
  • bak de taart gaar op 180 graden in ongeveer 30-35 minuten
Wij hebben enorm genoten van deze bijzondere smaakcombinatie. Ik ga 'm zeker nog eens maken!

noflik wykein!!
Petra