maandag 8 oktober 2012

dat smaakt naar meer!




Wat gaat erin??
  • acht plakken ontdooide bladerdeeg/hartige taartdeeg (welke jij het lekkerst vindt!)
  • 1 grote, gesnipperde ui
  • twee ontvelde en geperste knoflook-tenen
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 500g champignons in plakjes gesneden
  • 400g gemarineerde kipfilet in blokjes
  • 3 eieren
  • beker crème fraîche
  • pittige geraspte kaas, zo'n 100g
Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • vet de ovenschaal in met boter
  • bekleed de ovenschaal met de bladerdeeg/hartigetaartdeeg
  • Bak de kipfilet als eerste en voeg daarna de ui, knoflook en champignons toe. Blijf het rustig doorbakken totdat het vocht in de pan bijna verdampt is 
  • Doe het vuur uit en roer de rode paprika erdoor
  • Roer de crème fraîche, de eieren en de kaas goed door elkaar
  • Roer dit mengsel door het groente-kip-prutje en giet het in z'n geheel in de vorm
  • Nu mag het in de oven binnen 35 à 45 minuten gaar worden terwijl jij je aanrecht even opruimt en vervolgens met een glas wijn in de hand geniet van de heerlijke geuren die er vrij komen!
  • Aan tafel en bon appetit!!



1 opmerking:

Tante Jannie zei

Mmm dat klinkt als een heerlijk gerecht! (en aan de lege ovenschaal te zien is dat het ook) Ik schrijf het even over :-)

http://tantejannie.blogspot.nl/