vrijdag 24 februari 2012

Oud & nieuw

Ons oude lokaal...Stenen muren, oude banken, voegen die uit de muur vallen. Elke dag alles klaar zetten en aan het einde van de dag weer opruimen, omdat er meerdere activiteiten in het lokaal plaatsvinden. Ook staat er een piano opgeslagen (waarom kan ik er niet op spelen?? ) opgestepelde tafels en stoelen.  Alle meubels zijn afgekeurd door de ARBO. Ze zijn te zwaar of te laag, waardoor we onze ruggen teveel belasten.

Eind zomer, er wordt gestart met de bouw van ons nieuwe lokaal.

Eind November geef ik het op in ons oude lokaal. De herrie is te erg, het wordt koud in het lokaal (de radiatoren zijn al weg) en er is teveel stof in de lucht. We worden met open armen ontvangen in "het Lokaal", een lokaal dat bij de kerk hoort.

We hebben het erg naar onze zin. Het is er warm, knus en we hebben een prachtig uitzicht over de landerijen. Sinterklaas en Kerst worden hier gevierd. Begin Februari krijgen we te horen dat we per 20 Februari in ons nieuwe lokaal kunnen starten!
Alle opgeslagen spullen en alle
 nieuwe meubels mogen naar het nieuwe lokaal. Handen uit de mouwen om samen met het bestuur de boel in orde te maken.

Ik besluit om een grote sleutel te maken van mdf, zodat de peuters de sleutel in het slot van de nieuwe peuterspeelzaal kunnen steken bij het openingsfeest. Ik behandel 'm voor met gesso (een primer voor o.a. schildersdoeken.)

De kinderen mogen de sleutel samen opschilderen. Ook strooien we glimmende confetti in de nog natte verf, voor een extra feestelijk accent. Ondertussen oefenen we regelmatig het liedje: ik heb een mooie sleutelbos...van Dirk Scheele. (cd: de liedjesspeeltuin)

Na hard werken is het lokaal ingericht. Wat is het mooi geworden!! We zijn supertrots en blij met onze nieuwe stek.

De poppenhoek, met een lekkere bank waar je een boekje kunt lezen. Ook hebben we een nieuwe wasmachine, een verkleedkist, een magnetron, nieuw servies, een pizza en een taart die je in stukken kunt snijden en een  nieuwe prins/prinsessen-spiegel. (niet in beeld)

Een nieuw autokleed om fijn met de auto's op te racen.

En een klim/glij-plek Hoe luxe is dat!!? Met de andere twee matten erbij, kunnen de kinderen heerlijk rondom het klimrek spelen. De ene keer is het een boot en zijn de blauwe matten het water. Een andere keer is het een plek om te picknicken. Leef je uit...

Op onze oude lokatie, hadden we één grote inloopkast. We hadden geen losse kasten in het lokaal. En zie dit nu staan! Prachtig. De kinderen kunnen nu mooi zelf iets uitkiezen om te gaan doen. Ze vinden het fijn om lekker op de grond te puzzelen. Dat kan in dit lokaal prima. De ruimte is groot genoeg én we hebben nu ook vloerverwarming. Heerlijk.

Verrijdbare tafels, met de banken er aan vast. Twee stuks die je aan elkaar kunt schuiven. De kinderen zitten nu mooi hoog, waardoor wij als leidsters op dezelfde hoogte zitten en niet steeds hoeven te bukken. (hier is mijn rug blij mee!!)

Het eindresultaat van de door de peuters gemaakte sleutel!

Ik maakte er nog een sleutelhanger bij.

Mijn collega die 25 jaar op deze speelzaal gewerkt heeft en vorig jaar met pensien ging, opende de nieuwe lokatie.

Dit is een beetje een maffe foto. Ik sta met alle peuters aan de andere kant van de "deur". Wij houden met z'n allen de sleutel vast om 'm vervolgens al zingend in het slot te steken. Jammer dat je de andere kant van het slot niet ziet, die ziet er veel mooier uit!

Voor alle feestvierders was er een tompouceje.mmmm...

De kinderen mochten als ze wilden verkleed komen.

Het was een gezellige boel. Iedereen genoot van de koffie, de limonade, van elkaar én van het mooie lokaal. Alle kinderen kregen een dropsleutel en een helium-ballon mee naar huis. (houd 'm goed vast, anders gaat ie de lucht in!!)
Na een aantal bewogen weken, hebben we nu fijn een week vakantie!! Voorjaars-vakantie.
Ik hoop dat deze vakantie z'n naam eer aan doet. Ik ben wel toe aan wat warmte en zonnestralen!!

Lieve groet...

3 opmerkingen:

Readkapke zei

Ik heb geen idee wat kinderen allemaal doen op de peuterspeelzaal eigenlijk, maar dit ziet er goed uit! Leuk bedacht ook van die sleutel!

Fan sels zei

Wat een heerlijk fris nieuw onderkomen voor de peuters en de juffen. Na alle drukte maar een lekker weekje vrij, heerlijk hé?
Ik heb ook een weekje vakantie, zaaaaalig.

Raffie zei

Ohh Petra wat ziet dat er mooi uit. Jammer dat mijn kinderen alweer zo groot zijn. Ondanks dat dit veel mooier is, hebben mijn kinderen het wel fijn gehad hoor bij jou en Akkeriem in het oude lokaal.Jippie en laat de kids nu maar komen!!!!! Ik zie je over 1 week. Liefs