zaterdag 21 januari 2012
Als je onverwacht visite krijgt (...of zelf zin hebt in iets lekkers!!)
Dan is dit een super gemakkelijk en snel appeltaartje. Ik gebruikte voor het beslag een pak kant en klare mix voor kruidcake. Hierbij hoef je alleen wat water te doen, dus lekker simpel en snel.
Ik heb 3 goudrenetten geschild, het klokhuis eruit gehaald en in dunne plakken gesneden.
De siliconenvorm smeerde ik in met een dun laagje boter. Daarop kwam een dun laagje beslag. Daarop een laagje van de appel waar ik wat kardemompoeder en kaneelpoeder opstrooide. (bewaar een aantal mooi gesneden exemplaren voor bovenop de taart. (het oog wil ook wat) Daarna volgde weer een laag beslag. De overgebleven appelplakken legde ik dakpansgewijs bovenop en de allerlaatste kwam in het midden. Weer wat kardemom- en kaneelpoeder erover, een uur in de oven (die ik voorverwarmde) op 145 graden en klaar is je taartje!
Wees niet te ongeduldig bij het uit de vorm halen van de cake. Hij moet goed afgekoeld zijn, anders breekt ie. Kruidcake is van zichzelf al lekker zacht, maar deze appelversie is helemaal een "kleffe". MMMmmmmm
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
6 opmerkingen:
Wow, dat ziet er heerlijk uit Petra, ik ben gek op cake, koek en taart bakken, dit lijkt me wel wat!!!
Ik heb nog een stuk kruidkoek met noten, rozijnen en cranberry's -ook zelfgebakken- staan maar als dat op is probeer ik deze.
Moet er ook nog slagroom op??
Groetjes, Truus.
Mmmmm... ziet er goed uit en klink lekker... dit ga ik van de week ook eens proberen!
Ik heb net samen met m'n mannetje het laatste stuk opgegeten mét slagroom erop. MMMmmm inderdaad ook lekker Truus!
Ik heb hem ook gemaakt, zonder kardemon dan, want dat heb ik niet in huis, maar wat issie lekker .. mmm .. bedankt voor het recept!!
Het water loopt mij in de mond...
Hij was echt verschrikkelijk lekker hoor!!
Xx Amarins Ps. Mirthe zet pleas ook iets op je blog.....ha ha
Een reactie posten