dinsdag 31 januari 2012

Verliefd is als je iemand héél lief vindt!!


Deze week zijn we gestart met het thema liefde/valentijn. Mijn stagiaire zocht de kleurplaat uit, bedacht een "werkje" en zocht er een verhaaltje bij.


De peuters mogen een hart maken, waar ze eerst een klein hartje uit prikken. Het uit geprikte hart kan dan weer onder het grote hart hangen. Er zijn kinderen die drie keer per week komen of héle snelle prikkers zijn. Zij mogen ook nog extra harten prikken om de slinger nog langer te maken.


 Volgende week mogen ze er (zelfgemaakte) crêpe-papier-propjes opplakken. Met een lint komen ze aan elkaar te hangen. De tekst op het hart kan van alles zijn. "Ik hou van jou", "ik vind je lief", maar het is ook leuk om de kinderen te vragen wat voor woorden er bij verliefd horen, of wie ze heel lief vinden.


Een veel gebruikt boek bij dit thema is: kikker is verliefd. Het gaat over een kikker die maar niet snapt waarom hij zich blij en verdrietig tegelijk kan voelen en zo'n raar gevoel in z'n buik heeft. Hij blijkt verliefd te zijn op eend! Of die liefde beantwoord wordt dat moet je zelf maar lezen...

5 opmerkingen:

Helmi zei

Lief, ook de verhaaltjes van kikker. Succes gegarandeerd volgens mij!

Marjanne zei

ach die kikker ja....

Anoniem zei

Oooooh wat lief supper leuk
Xx Amarins

Petra zei

Geweldig leuk!
We LOVE kikker :-)
Noflikke dei P!

Readkapke zei

haha ik volg je al én sta al in je lijst met de oude blognaam! Als je wilt mag je pippipander wel verwijderen en veranderen in readkapke...