dinsdag 30 april 2013

place to be!! ( 119e van 365 dagen )

Misschien een alternatieve troon voor Beatrix??
Kan ze lekker in alle rust bijkomen van alles....
door: petra
Ook al ben ik niet heel erg koningsgezind, vandaag is toch wel een bijzondere dag!
Gisteravond in "ik houd van Beatrix" zong Brigitte Kaandorp een danklied voor Beatrix.
Voor als je 'm gemist hebt: klik hier

EEN HEEL GEZELLIGE K(R)ONINGSDAG GEWENST!!!

vrijdag 26 april 2013

tak ( 116e van 365 dagen )

Neem een afbeelding, pak een snijmesje en snij zonder er bij na te denken  in de afbeelding.
Heerlijk om te doen...

door: petra

maandag 15 april 2013

geblokt ( 105e van 365 dagen ) Basco voor en na.

door: petra
---------------------------------------------------------------------------------------

Basco is voor de eerste keer naar de trimsalon geweest!
Tot noch toe knipte ik hem zelf steeds. Het is veel werk, maar de kinderen durfden erna nog steeds met 'm over straat, dus het resultaat was acceptabel :)

VOOR

Ik was altijd wat huiverig om hem naar de trimmer te brengen. ik wilde absoluut niet dat het zo'n truttig gekapte poedel zou worden, of dat ie extreem kort zou worden waardoor je de huid er zowat doorheen ziet.
Waarom dan nu toch naar de trimsalon??

NA
 Het vriendinnetje van Basco, was ook net geweest en zag er picobello uit. Korter dan ik Basco wilde hebben, maar haar baasje vertelde dat ze daar goed luisteren naar wat jij van hun verwacht.

...EN NOG EENS NA
 (zijn staart is geen stompje hoor, maar hij kwispelde tijdens het fotograveren . Aangezien ik geen flits gebruikte, zie je door de beweging de pluim aan zijn staart niet)
Ik bracht ons kereltje om 13.00 uur. Hij was erg onwennig. Dat ie werd achtergelaten bij een onbekende vrouw, in een onbekende ruimte, met ook nog eens onbekende andere honden maakte 'm aan het trillen.
Ik moest ineens denken aan mijn peutertjes op het werk.
Hoe moeilijk ouders het soms vinden om hun kind achter te laten als ze zien dat hun kind het moeilijk vindt of verdrietig is.
Ik sprak mezelf toe: "kort houden, knuffel geven en weg gaan".
Toen ik buiten op de stoep stond besefte ik dat ze geen telefoonnummer hadden om me te bellen voor "als er iets zou zijn!!". Ik ging nog snel even naar binnen om mijn nummer achter te laten.

Om kwart over vier mocht ik Basco weer ophalen. Volledig schoon gebadderd, oren schoon gemaakt en geknipt, nagels geknipt en een mooie nieuwe coupe! Wat zag ie er goed uit en wat waren we blij om elkaar weer te zien!

zondag 14 april 2013

hout ( 104e van 365 dagen ) én hartige taart!

door: petra
-------------------------------------------------------------------------

Gisteravond kwamen er een aantal vrienden op visite. Lekker hangen, wat kletsen vergezeld door een hapje én een drankje. Ik maakte o.a. een hartige taart voor bij de borrel. Zó klaar en o zo lekker!


En dan nu het recept!!

HARTIGE TAART met prei en geitenkaas.
 (libelle lekker)

Wat gaat er in?

  • 8 (zwarte) olijven, ik gebruikte pesto-olijven die ik in mijn koelkast had staan.
  • 1 losgeklopt ei
  • 100g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 el (verse) parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg kant en klaar. Ik gebruikte 6 plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer.
  • 100g fijngesneden prei
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 el (verse) tijm
  • peper en zout
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet de plaat in of leg bakpapier op de bakplaat.
  • Leg het deeg op de plaat en maak er een vierkant van.
  • Doe de olijfolie in de pan en stoof de prei met de knoflook en tijm gaar.
  • Laat de prei in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
  • Meng het ei met één eetlepel van de parmezaan (ik gebruikte 2 eieren)
  • Doe de prei door het mengsel.
  • Verdeel de prei over het deeg en laat een drie cm rondom vrij.
  • Vouw de randen van het deeg om naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
  • Verdeel de olijven, de geitenkaas en de overgebleven parmezaan erover en breng op smaak met peper en zout.
  • Nu moet het taartje alleen nog even 20-25 minuten in de oven.
  • Zet je tanden in de taart en geniet...


zaterdag 13 april 2013

papierstrook 6 ( 103e van 365 dagen)

door: petra
Enne...er staat een héérlijk hartig taartje in de oven, denk ik ;)
recept volgt nog!

donderdag 11 april 2013

papierstrook 4 ( 101e van 365 dagen )

door: petra
-----------------------------------------------------------------------------------

Hé dames dat van gisteren: "aaah ga ik dat ooit redden, wat doe ik mezelf aan!!" moet je natuurlijk met een héle dikke korrel zout nemen...
Ik vind het juist een uitdaging om met een klein wit stukje karton als basis, zoveel mogelijk dingen te bedenken. Ik heb nog veel ideeën en mochten ze op zijn voor het einde van het jaar, dan houdt het idd op, maar zo ver ben ik nog lang niet...
Ik merk wel nu ik elke dag iets laat zien dat er weinig ruimte is voor andere dingen. Ik hoor wel vaker dat dit jammer gevonden wordt. De afgelopen tijd was voor mij erg druk, ik zie wat meer ruimte voor de komende periode, dus wie weet ook weer eens andere maaksels en verhalen??

Kijken jullie ook zo uit naar het weekend? Warmte, zon, buiten...ik heb er zó'n behoefte aan!!!!!

Kijk eens op deze site voor nog meer lentegevoel!!

klik op de foto!

woensdag 10 april 2013

papierstrook 3 ( 100e van 365 dagen) en camping??

NUMMER 100!!!!!!!!!
nog maar 265...aaaaahhhhh, ga ik dat ooit redden? Wat doe ik mezelf aan!! ;)
door: petra

-------------------------------------------------------------------------------------

En dan ook nog even een vraag aan jullie! Wie weet er een mooie camping in midden Frankrijk? (auvergne bijvoorbeeld) Ook geschikt voor kinderen van 12/14 jaar mét zwembad en misschien aan een rivier? Qua grootte denk ik aan een 100-200 plaatsen, maar wijkt dit af zijn we flexibel!!!
Hoop van jullie te horen!!

dinsdag 9 april 2013

papierstrook 2 ( 99e van 365 dagen ) én moederdag-kadootje peuters!

door: petra
-----------------------------------------------------------------------------------------

Op de peuterspeelzaal ben ik begonnen met een kadootje voor moederdag. Het lijkt vroeg, maar moederdag valt dit jaar in het laatste weekend van twee weken meivakantie, dus het moet al sneller mee naar huis met de peuters dan je denkt!! Ik maak even een linkje, zodat je stiekem kunt spieken....

kijk maar! (verboden voor de moeders van mijn peuters)

Ook maken we nog.......

Eenvoudig en leuk om te maken!! wees voorzichtig, want het is wel wat kwetsbaar.

zondag 7 april 2013

dinsdag 2 april 2013

(juiste?) spoor...( 92e van 365 dagen ) én heerlijke zalmquiche!

door: petra
----------------------------------------------------------------------------------------------



Zalmquiche met venkel en tuinkruiden (uit boodschappen)

Deze móet je echt eens gaan proberen. Als je van zalm houdt natuurlijk!!

Wat gaat er in?

Bodem:

  • 150 g kruimelige aardappels, geschild en in blokjes
  • 225 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100g boter, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
vulling:
  • 1 venkelknol, in smalle repen
  • 1 blik (rode) zalm (400 g) uitgelekt en schoongemaakt
  • 200 g  gerookte zalm, in repen gesneden
  • 2 el gehakte (verse) dille
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 1 el (vers) gehakte bieslook
quichevorm van 26 cm doorsnede, ingevet


Hoe maak je het?

  • aardappelen in 15 min. met wat zout gaar koken
  • afgieten, weer in de pan, pureren tot glad mengsel, laat afkoelen
  • doe bloem en kerriepoeder in kom, wrijf de boter er door tot er een kruimelig mengsel ontstaat
  • kneed met een vochtige hand de aardappelpuree en het ei er door tot een deegbal (indien nodig voeg twee eetlepels water toe)
  • rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot  een circel van 30 cm doorsnede en leg deze in de bakvorm. Snijd de deegranden bij en zet een uur, afgedekt, in de koelkast
  • oven voorverwarmen op 200 graden
  • prik de deegbodem hier en daar in met een vork
  • verdeel de zalm, de venkel en de gerookte zalm over de bodem
  • strooi er de dille over
  • klop de eieren los met kookroom, bieslook en peper
  • giet dit mengsel over de vulling
  • bak de quiche gaar en goudbruin in 40-45 minuten
Ik smokkelde een beetje met de bodem (tijdnood, want hij is vast  heel lekker!) Ik gebruikte plakjes deeg voor hartige taart uit de vriezer en strooide daar, toen het deeg in de vorm zat,  wat kerriepoeder over.

Écht super lekker...

Fijne dag!

maandag 1 april 2013

pasen ( 91e van 365 dagen) én italiaans-brood-haasje!

door: petra

------------------------------------------------------------------------------------------

Bij de albert Heyn vond ik deze bakvorm.

Ik vulde 'm met wit brooddeeg , waar ik zongedroogde tomaat in reepjes, olijven in kleine stukjes en gedroogde Italiaanse kruiden deed.

Uit één pak kon ik er twee maken. Ik gaf ze kado. Ik hoop dat ze lekker smaken!!