maandag 24 september 2012

zandbakjes maken met de peuters


Na de vakantie waren we begonnen met het thema: Zandbak.
Ik had voor elke peuter een zandbakje in elkaar geniet.


Ik mengde goud en witte verf door elkaar en deed er waar de kinderen bij waren nog een  fikse scheut zand door. In elk zandbakje storte ik een hoopje.


De kinderen mochten het over de bodem van de zandbak verdelen. Het liefst lekker met de handen, zodat je de zandkorreltjes ook kon voelen. Een enkeling zag dit echt niet zitten en kreeg een kwastje.
De één verdeelde het met de vingertoppen, zodat de handen schoon bleven. De ander smeerde er met beide handen lustig op los. Mooi om de verschillen te zien!


Een door de peuters gekleurde kleurplaat diende als achtergrond. Voor in de zandbak mochten ze een ster-vormpje prikken. Ook knipten we samen met de peuters een emmer met schep uit met de mee-knip-schaar, waarin vier openingen voor de vingers zitten. Twee voor het kind en twee voor juf. Zo kun je gezellig met een kind op schoot het knippen oefenen.
Meestal kan het kind zelf de schaar open en dicht doen en knippen, en stuur je als juf het papier.


Dit is het resultaat geworden!!! Voor het weekend mochten de zandbakjes mee naar huis.
Vandaag zijn we met het nieuwe thema begonnen: Spinnen!!! (en natuurlijk ook een beetje herfst, want dat begint het buiten al echt wat te worden! brr, wel even wennen weer hoor!)

2 opmerkingen:

Blijmetkleur zei

Leuk die zandbakjes. Dat nieuwe spinnenthema vind ik wat minder fijn, ik ben namelijk héél bang voor spinnen. Oh ja, ik vind je nieuwe kapsel trouwens heel leuk!
groetjes,
Famke

*MaDiBue* zei

Hoe kom je erop!!Leuk gedaan,heerlijk dat geklieder :D
En zit je haar nog goed,is hier nu pikdonker en hozen en onweer....X