woensdag 18 april 2012

Waar was ik...(nou eigenlijk helemaal mee bezig???)

Hè, hè, daar was ik dan eindelijk weer eens een keer! Voor mijn gevoel is het tíjden terug, maar feitelijk is het een dikke week geleden dat ik mijn vorige blogbericht schreef en valt het ook best weer mee.

Hoe is het met jullie?
Ik zal vanavond op mijn gemak weer eens even bij jullie langs om te kijken wat jullie zoal uitgespookt hebben de afgelopen week.


 Ik had een erg leuke reden om zo weinig in blogland te zijn. Ten eerste kwam met Pasen mijn grote broer uit Thailand naar Nederland. (Na drie jaar zagen we elkaar weer.) Voor een aantal dagen was hij bij ons. Erg gezellig en heerlijk om even bij te kletsen. Aangezien hij kok is en erg geniet van zijn werk heeft hij ook voor ons gekookt.


De ene avond maakte hij allemaal hapjes. Een champignon, rode ui met balsamico-prutje, verschillend gevulde tortilla's, home-made bruchetta's met paprika-tapenade en mozzarella, stokbroden, worstsoorten en gevulde tomaten uit de oven. Mmmm...

                                    
 
Voor de andere dag maakte hij een heerlijke Thaise soep en een noodle-salade. Ik vind het heerlijk om, onder het genot van een wijntje, lekker toe te kijken hoe hij bezig is en de kunst wat af te kijken.


Na het vertrek van grote broer zijn we begonnen met project: Voortuin.
Onze voortuin was een tuin zoals zo vele. Paadje naar de voordeur en een langwerpig perk daarnaast met beplanting. Hiernaast dan weer de oprit. Ik wilde dit graag wat anders dan anders. Belangrijk ( mijn rug is niet altijd even APK ) hierbij is dat alle planten en aarde gemakkelijk te bereiken en te onderhouden zijn.
Ik ben druk aan het ontwerpen gegaan, totdat we tevreden waren met het plan. Ik heb geprobeerd de tekening te fotograferen, maar deze werd niet duidelijk...helaas. De tuin bestaat uit een schuin gelegd kruis, met aan weerszijden een vierkant vak.


 Nadat ik alle lijnen uitgezet had, mocht Bart aan de slag. Alle modder op de plek waar de paden moesten komen, moest uitgeschept en opgevuld met zand. Een enorme zware klus!


Vervolgens werd het zand aangetrild.


Gelukkig was het lekker weer en kwamen de buurmannen regelmatig aanwaaien voor een "bakkie", praatje en goede adviezen.

Thimo redde een aantal bloemetjes die bijna gesneuveld waren.


Vriend van nichtje, kwam ons helpen met de bestrating. Dat is toch wel vakwerk hoor!


Het ontwerp wordt steeds duidelijker zichtbaar en komt nog uit ook! Oef...


Vervolgens heb ik met mem (mama) enorm ingeslagen bij het tuincentrum, zodat we afgeladen weer thuis kwamen. Ik besloot alles gelijk te plantten, ook al regende het.


Op deze zijmuur schijnt zo'n beetje de hele dag de zon. Er staat een kersenboompje te bloeien. Ik plantte rondom aarbeienplantjes (kan ik toch niet laten) en rechts staat een klimroos "new dawn". In het midden heeft Thimo wilde bloemenzaad gestrooid. 'K ben benieuwd wat er over een tijdje op komt.


Verder in de borders: vlinderstruiken, wolfsmelk, hosta, hortensia, prunus, rozen, siergras, vergeet me niet, uienbollen,

siergras,


skimmia,


gebroken hartje, etc, etc.

En ook al had ik liever zon gehad...ik ben blij met de regenbuien van vandaag!!


LET IT GROW, LET IT GROW, LET IT GROW!!!!!

8 opmerkingen:

Nicole - Maaksels en Meer zei

Tsja het moet eerst raar voordat het mooi wordt he?! Maar mooi is het geworden hoor! En nu maar lekker genieten! Hoe is het verder met jouw gezondheid?
Groetjes van Nicole

Fan sels zei

Hey Petra, die voortuin lijkt me PRIMA!!! En nu maar duimen voor zon en (kleine) regenbuitjes tussendoor.
Rosa New Dawn is elk jaar mijn trots in de tuin, ik hoop dat die bij jou het ook goed gaat doen.
Wat heerlijk voor je om je grote broer weer eens te zien en hij kookt nog lekker ook!
Groetjes Truus.

Anoniem zei

Ha ha ha ha ik krijg spontaan zin om te eten, het ziet er echt heerlijk uit. En wat een leuke tuin wordt het toch!!!!! Ik kom snel kijken.
Xx Amarins

Blomkje en Wenje zei

Dat was zo te zien een hele klus, Petra! Maar het eindresultaat mag er zijn! Geniet van je tuin!

Groetjes, Pietrik

swiid-swiet zei

Je was dus duidelijk bezig!
Ziet er goed uit allemaal.
Groetjes Ymie

Kiek zei

Dat ziet er heel goed uit. Mooi ontwerp!
En wat een heerlijk uitzicht heb je. Tja ik woon dan wel in een dorp maar dat ligt wel in de randstad = dus weinig ruimte...........

Wat regen, een zonnetje laat je plantjes nu maar groeien! Maak je in de zomer nog een foto? Ben namelijk heel benieuwd hoe het er dan uitziet.

Groetjes Kiek

Kim zei

Dat eten ziet er heerlijk uit!
Ik wou dit ik een kok in de familie had. Regen is misschien niet leuk tijdens het tuinieren maar het zorgt er wel voor dat je er later niet met je gietertje erlangs hoeft ;)

Groetjes, Kim
http://trendykim.blogspot.com

Blomkes zei

Wat leuk voor je dat je je broer van zover op bezoek had! en het resultaat van de tuin ziet er super uit! Wat een klus dan he? en heel herkenbaar dat planten in de regen.. deden wij hier laatst ook..

groetjes, Elske