Nog een schilderijtje van 10x10. Ik maakte deze beschermengel voor mezelf, als steun in moeilijkere tijden.
Hartige taart met tuinerwtjes. Hapt zó lekker weg!
wat gaat erin?
- 6 sneetjes (Allison) brood
- 5 eieren
- 50 g gesmolten boter
- 2 el olijfolie
- 2 uien in halve ringen gesneden
- 1 teen geperste knoflook
- 300 g tuinerwten (diepvries)
- 2 dikke plakken schouderham (60 g ) in blokjes
- 175 g oude geraspte kaas
Hoe maak ik het?
- verwarm de oven voor op 200 graden
- verkruimel het brood in de keukenmachine. Doe er een ei en de 50 g gesmolten boter bij.
- bekleed met dit broodmengsel de ingevette vorm
- bak de bodem 10 minuten in de oven
- bak in de tussentijd de knoflook en de uien twee minuten in de olie
- verdeel de gebakken ui, de bevroren doperwten en de ham over de bodem
- klop de 4 overgebleven eieren los en doe de slagroom en de kaas erdoor
- schenk dit in de vorm
- bak de taart gaar en goudbruin in ongeveer 30 minuten
De taart kun je ook een dag later eten. Je kunt 'm dan opwarmen. 20 minuten op 190 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten