maandag 19 september 2011

Herrie op de peuterspeelzaal!

 Het heeft lang geduurd, maar de werklui zijn begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van onze nieuwe peuterspeelzaal! Op de foto's boven zie je dat een gedeelte van het gebouw platgegooid is. Het dak wat je ziet is het dak van ons peuterlokaal. Zolang het gaat blijven wij in ons eigen lokaal.
 Vanochtend was het een drukte van belang. De palen kwamen in de grond! En dat hebben we geweten. We konden elkaar zo nu en dan amper verstaan, de mobile aan het plafond wiegde wat heen en weer en als de palen al wat dieper de grond in waren, voelden we de grond trillen. Maar wat hebben we een héérlijke ochtend gehad.
 We  zaten eerste rang bij de "bob de bouwers", wat wil je nog meer! Jammer alleen dat de mannen bij de paal nummer één gelijk de waterleiding doormidden beukten. Oftewel: geen water meer. (spontaan bood een moeder aan een kan koffie te maken en te brengen...lief!)
 In de kring konden we niet door de herrie. Je kunt elkaar niet verstaan en je hoofd erbij houden met al dat moois om je heen valt ook niet mee. We hebben ons lekker voor het raam genesteld en hebben zelfs op die plek fruit gegeten! Bakjes in de vensterbank en eten maar....
 Soms was het geluid wel héél hard!
 Als je ons lokaal uitloopt hebben we tegenwoordig een houten halletje. (daar achter sta je buiten!) De juffen tekenden er een boom en dieren uit het boek "Nijntje naar de dierentuin" op. De kinderen mochten om de beurt, met een verfschort aan, naar de gang om de dieren een kleurtje te geven.
"mogen we op de muur verven juf???!!!!" Dat is natuurlijk ook wel heel bijzonder!
Nog een paar peuters mogen verven en dan zijn we klaar. Ik beloof jullie het eindresultaat te showen!

3 opmerkingen:

Marjanne zei

nou daar moet nog heel wat gebeuren!!Leuk die muurschildering door de kinderen!

Fan sels zei

Wat kan het leven simpel zijn, lekker voor het raam naar de "werkmannen" -zo noemde onze zoon ze altijd- kijken.
Groetjes, Truus.

Ladyknit zei

Oh, wat prachtige foto's!