maandag 2 september 2013

Dat was even héérlijk!!

(klik op logo voor de website)
Afgelopen weekend ben ik met mijn vriendin Henriëtte in Appelscha geweest. Een klein uurtje rijden en toch zó'n hele andere omgeving!!
Wij verbleven in een luxe trekkershut, wat betekent dat je een eigen w.c. en douche hebt en een keukenblokje met een vier-pits gasstel!! (alleen gebruikt voor eitjes en theewater, lui dat we waren...)


Het was een superlocatie! Lekker ruim ook voor een trekkershut! De camping was oorspronkelijk van de blauwe beweging, die als doel had een alcoholvrije camping te zijn en de jeugd o.a. op deze manier van de drank te houden. "Ieder, die dit uitgangspunt respecteert en dus op het terrein geen alcohol gebruikt is van harte welkom", stond in het reglement.
Gelukkig "times are changed"!! Een flesje wijn is toch wel een heerlijke toevoeging aan zo'n weekend ;)


Onze hut, prachtig in het groen...Kijk ook maar eens binnen!


Het keukenblokje, en links een deur van een werkkast. Rechts zit de deur naar buiten.


Naast de deur een vier-persoons zithoekje met radiator, voor als het kouder wordt.


En dan...helemaal super...een twee-persoons stapelbed, met een raampje er bij. Elk een eigen grote etage. Écht luxe.


Als we door onze bed-raampjes keken, hadden we dit uitzicht. Een grote, groene speelplek voor de kids. Picknick-banken, een mega springkussen en familie-wippen zitten verstopt achter de bomen. Een paradijs voor kinderen. De camping heeft zo'n 60 plaatsen en super netjes sanitair!
Vanaf de camping kun je eindeloos wandelen en fietsen! (volgens mij kan ik zo bij de VVV aan de slag)


Op korte afstand (kwartiertje fietsen/ 5 minuten met de auto) zit het nationaal park Drents-Friese Wolt. Een schitterend gebied met enorme lappen bos, zandverstuivingen, heide...De moeite waard om eens te gaan kijken! Er zit een leuk informatiecentrum bij waar ook jonge kinderen dingen kunnen doen en ontdekken. Er zijn veel verschillende wandelroutes. Ook een kabouterroute, een natte-neuzen-route en een route waarbij je hertenpootjes moet volgen.


Wij volgend de rode paaltjes. Een route van zo'n zes kilometer. Mooi door de bossen en langs maisvelden.


Heel mooi en heel rustig.


We zijn nog even neergestreken bij het info-centrum voor wat lekkers en hebben daarna nog de witte route gelopen. Jammer dat ik toen mijn toestel niet mee had, want deze was nog veel mooier!!!
We sloten ons weekend traditioneel af met een bezoek aan de mac in Joure.

Wat is het weekend toch omgevlógen. Het was zo gezellig!! We hebben uitgebreid gekletst, lekker gegeten en gedronken, ontzettend gelachen, boekje gelezen, niks gedaan en heel veel gewandeld.
Nu moeten we weer een jaar wachten, maar voor nu eerst nagenieten...enne...het is nooit te vroeg om met de voorpret voor volgend jaar te beginnen!
Lieve Jet ik heb weer van je genoten!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Was weer super!!! Nog 364 nachtjes......

Akkelien zei

Wat een heerlijk weekend! Leuk om te lezen!
Groetjes,
Akkelien

Nicole -Maaksels en Meer- zei

Oh, wat ziet dat er fijn uit zeg! Leuk dat je dat met jouw vriendin doet. Wij gaan er wel eens wandelen want Appelscha is zoooo mooi!

juffrouw truus zei

Wat een heerlijk uitje, wat kan het dichtbij ook ontzettend mooi zijn.

Groeten,

Juffrouw Mier