zondag 25 november 2012

geen opslagruimte???

Ik kan geen foto's meer uploaden bij mijn berichten.....
Er is geen opslagruimte meer volgens blogger. Ik zou nu geheugen moeten kopen???


hoe zit dit bij jullie??
( Het zal toch niet..)

fijne dag
Petra

16 opmerkingen:

Viltanja zei

Hoi Petra,

Hier precies hetzelfde probleem, dus ik heb even hulp ingeroepen. Eerst heb ik wat oude berichten van mijn blog verwijderd. De foto's die bij die oude berichten staan moet je uit je picasa webalbum verwijderen. Ga naar je google account, ga naar accountinstellingen, ga naar producten en klik op picaswebalbum. Verwijder nu de oude foto's. Nu heb je weer wat ruimte om nieuwe foto;s te plaatsen. Voordat je nieuwe foto's plaatst kun je ze beter verkleinen in een fotobewerkingsprogramma. Ik doe dit in Picasa. Zo gaat je foto van bijv. 4 mb naar 100kb. I.p.v. 1 foto kun je er nu wel zo'n 40 plaatsen. Oke, een heel verhaal en misschien is dit niet de manier waarop jij het wilt doen. Het is een mogelijkheid. Heb je nog vragen, dan hoor ik het wel. Met dank aan mijn vriend, ik heb er ook geen verstand van.

Groetjes Anja

Sofie zei

Ik zie dat er veel bloggers deze week met dit probleem zitten, ik verklein ze nu ook elke keer ik ze op mijn blog opload, zo kan je bijna 'oneindig' foto's zetten ;-)
Succes

" m(i)e " zei

ik heb dat ook regelmatig, deze week had ik weer prijs.Ik negeer dat altijd en na een paar dagen lukt het dan weer.

Maaike zei

Hoi! Hier precies zo! Ik dacht dat ik toch echt geheugen moest kopen, maar als ik bovenstaande opm lees, wacht ik toch maar even..
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Klaske zei

Geen foto's verwijderen hoor dat is zonde, je foto's verkleinen tot 800x600 pixels (of kleiner, maar dat is niet echt nodig) en je kunt gewoon weer foto's plaatsen.
Als je wilt weten hoe ik het doe stuur je maar even een mailtje.
Noflike snein

Pauline zei

Met Klaskes oplossing ben je weer uit de brand. Succes!

HaakZaken zei

Hoi Petra ik heb het ook. Ik heb al foto's verkleind, maar kan nog niks plaatsen. Ik ga bovenstaande oplossingen proberen. Jij ook succes. Groetjes, Hannie

Nicole - Maaksels en Meer zei

Petra, het probleem schijnt voorbij te zijn als je je aanmeldt bij Google+

petra zei

bedankt voor de tip!

Viltanja zei

Nog even terugkomend op mijn eerste reactie, in mijn picasa webalbum stonden ook heel veel foto's van oude givef aways van anderen. Die plaats je dan als linkje en verwijder je wel weer maar in je picasa webalbum blijven ze staan en nemen dus ruimte in. Als je die verwijderd komt er ook weer ruimte vrij.

Groetjes Anja

Helmi zei

Klopt, maar dat is zo'n klein bedrag. Daar laat ik het bloggen niet voor schieten. Ik betaal elk jaar een paar euro en heb daar zoveel plezier van.

Nardy Elink schuurman zei

Beste Petra

Ik zie dat je prachtige creaties maakt, nu wil ik je graag een mail sturen maar ik zie zo geen mailadres staan.

Misschien kunnen we wat voor elkaar betekenen.
Zou je misschien een mail willen sturen naar Homemadecreations.nl@gmail.com zodat ik je het een en ander uit kan leggen?

Met vriendelijke groet,
Nardy Elink Schuurman
Homemadecreations.nl

Kiek zei

Je hebt de mogelijkheid om tot 1 GB aan foto's te plaatsen. Blijf je echter onder de 800x800 per foto gaat dit NIET van je opslagcapaciteit af. Die kan je dus in theorie oneindig plaatsen. Als je nu dus een foto plaatst van 800X800 of kleiner zou dat dus gewoon moeten lukken. (Dit maakt niets uit voor de grootte van je foto's op je blog)
Mijn vriendin had hetzelfde probleem en ik had dat ooit ergens gelezen en manlief (werkzaam in de ict) even aan het werk gezet!
Hier kan je er nog wat over vinden;

http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=nl&answer=1224181&topic=30179&ctx=topic

Ik hoop dat het voor jou ook werkt

groetjes Kiek

Akkelien zei

Hallo Petra,
je bent kennelijk nog niet verder gekomen. Jammer, ik kijk vaak op je blog, vind ik altijd heel gezellig! Sinds ongeveer een maand blog ik ook! En ik kom ook uit Friesland, uit Sneek om precies te zijn. Mijn blog is debreimeisjes.blogspot.nl.
Ik ga je blog toevoegen aan mijn lijst en hoop dat je snel weer leuke foto's bij kunt plaatsen!

petra zei

Foto's gaat vast lukken hoor, maar ik heb nog even pauze...

Akkelien zei

Hallo Petra,
dankjewel voor je leuke berichtje op mijn blog en ik zou het heel leuk vinden om bij je lijst van Fryske blog-froulju genoemd te worden!
Groetnis fan Akkelien van debreimeisjes.blogspot.nl