dinsdag 4 oktober 2011

Noodle op de peuterspeelzaal!!

 Vandaag, op dierendag was Thimo z'n konijn mee naar de peuterspeelzaal. Noodle is zo mak als een lammetje en liet zich dan ook héérlijk vertroetelen, knuffelen en aaien door alle peutertjes. Genieten voor beide partijen!
een "gezichtloos-voorbeeld-kabouter"
 Voorheen kregen de peuters altijd een tegeltje met een handafdruk mee naar huis als aandenken aan hun tijd op de peuterspeelzaal. Ik heb besloten om dit voortaan anders te gaan doen.
Als de peuters op de p.s.z. komen maak ik een kabouter (vingerpoppetje) voor hem/haar. Het gezichtje maak ik van een foto van hun eigen gezichtje! Als ze, anderhalf jaar later, vier jaar zijn geworden mogen ze deze op hun laatste schooldag mee naar huis nemen.
We kunnen er in de klas van alles leuks mee doen. Daar heb ik al een aantal ideeën voor. Maar alles op z'n tijd. Eerst moet ik nu druk aan de slag om voor alle peuters die al op de p.s.z. zitten een kabouter te maken én van alle juffen. Ik hoop de kabouterfamilie na de herfstvakantie te mogen begroeten!!


Vandaag maakte ik de eerste foto's. Met een borrelglaasje trek ik ze om, knip ze uit en verstevig ze met een laagje boeklon (transparant plakplastic)
Ik houd je op de hoogte!

5 opmerkingen:

Marjanne zei

ja dit wil ik wel zien, hoe het er uitziet en hoe je het doet, wat een super leuk idee!!

Petra zei

He P!

Of je hebt nu 3 mailtjes van me gekregen.... ahum.... of nog steeds niks want op de 1 of andere manier krijg ik steeds in mijn beeldscherm dat ik het opnieuw moet proberen????!! Huh?

trienke zei

Hoi Petra,
leuk idee deze kabouters.Ik wil ze graag na´apen,heb je misschien een patroontje van het lijfje, op de foto is beetje moeilijk te zien hoe je dit gedaan hebt.Misschien dat ik de kinderen in de noorse barnehage hier ook blij mee kan maken.
Alvast bedank!
Hilsen Trienke

Ladyknit zei

Wat een superidee!

Purperpolletje zei

Wow, wat leuk! En ook nog stukken leuker dan dat handje op een tegel.