Wat gaat erin?
- 4 stronken witlof
- 50 gr boter
- 1 el suiker
- zout/peper
- 100gr bacon in reepjes gesneden
- 50gr broodkruim
- 50gr parmezaan geraspt
- 1 el gedroogde tijm
- 200ml kookroom (Is er ook in de light-versie, voor wie dat wil)
- (aluminiumfolie)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Halveer de witlofstronken en haal de harde kern eruit
- Smelt de boter in een grote hapjespan
- Doe de witlof, suiker, peper en zout in de pan en bak deze rondom zachtjes, zodat er een klein caramellaagje ontstaat
- Leg de stronkjes naast elkaar in een ovenschaal.
- meng de bacon, broodkruim, tijm en kaas met elkaar en verdeel dit over de witlof
- Verdeel de room hier over.
- Dek de eerste 10 minuten de schaal af met aluminiumfolie. Daarna nogmaals 10 minuten verwarmen.
AAN TAFEL!!
1 opmerking:
Bring on the calories, I say! It looks glorious - even though I have rarely eaten witlof outside of Holland. The Dutch have a heck of a way with witlof...
Een reactie posten