Wat gaat erin?
- 6 plakken deeg voor hartige taart uit de vriezer. (als je tijd en zin hebt kun
deze ook zelf maken.) - boter om de vorm in te vetten.
- 175 gr doorregen spek in reepjes van 1 cm.
- 100 gr uien, gepeld en gesnipperd.
- 2 eieren en 2 eidooiers.
- 2 1/2 dl slagroom.
- 1 el fijngesneden peterselie.
- 1 el fijngesneden bieslook.
- 50 gr geraspte gruyère.
- 50 gr geraspte belegen kaas.
- versgemalen zout en peper.
- quichevorm (23 cm)
- Wij deden nog een doos champignons erdoor.
- Laat het deeg ontdooien, vet ondertussen de vorm in met de boter.
- Bekleed de vorm met de plakken deeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de spekjes in eigen vet, doe de uien en de champignons erdoor en bak mee op laag vuur. Zo'n 10 minuutjes.
- Draai er lekker wat peper overheen.
- Klop intussen in een kom de eieren en de eierdooiers door elkaar. Voeg de room, kruiden, kaas en de afgekoelde spek/ui/champignons toe.
- Schep alles goed door elkaar en voeg indien nodig nog extra zout/peper toe.
- Giet de vulling in de deegbodem en zet de vorm 30-40 minuten in de oven tot de vulling stevig is. (ook in het midden)
1 opmerking:
He Peet, dat was even lekker!
Liefs Bart
Een reactie posten