Wat gaat erin?
- 50 gr boter
- 1/2 pot bosbessenjam (à 450 gr)
- 1 pak theebiscuit (240 gr)
- 2 pakjes mon chou
- 125 gr witte basterdsuiker
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
- 1 zakje klopfix (8 gr)
- 3 bananen
- 1 blik vlaaivulling kers
- springvorm 24 cm doorsnee
Hoe maak je het?
- Verhit de boter en jam en roer door elkaar
- maak de biscuitjes fijn in de keukenmachine (deegroller of vijzel)
- meng biscuit door boter/jam
- verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en laat min. 20 minuten afkoelen in de koelkast
- snijd de bananen in plakjes en verdeel over de bodem.
- klop ondertussen met een mixer de monchou met de basterdsuiker luchtig.
- klop de slagroom, vanillesuiker en klopfix en doe door het monchou-mengsel
- verdeel het mengsel over de banaan
- verdeel de vlaaivulling over het monchou-mengsel en laat minimaal 1 uur opstijven
Zet de koffie, thee of...klaar en verwen jezelf met zo'n héérlijk stukje taart!
(recept uit boodschappen)
2 opmerkingen:
MMMMM.... het is zondagochtend en deze taart voorbij komen, het water stroomt me in de mond ;-)
Hooi,
De taart was lekker hoor!!! Die mag je wel eens vaker maken! Ik wil hem ook wel eens met jou maken.
Groetjes Mirthe
Een reactie posten