- 125g bloem+extra om te bestuiven
- 50 gr griesmeel (pak 500 gr)
- 4 el witte basterdsuiker
- 100 gr koude boter, in blokjes
- 1ei, losgeklopt
- 2 friszoete appels, b.v. elstar
- 1 doosje bramen (250 gr diepvries
Ook heb je bakpapier en een deegroller (wijnfles) nodig
Hoe maak je het?
- Meng de bloem , het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en dek af met vershoudfolie. Leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Berstrooi het werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de appel en de bevroren bramen erop en laat 8cm rondom vrij. Bestrooi het fruit met 2 eetlepels suiker. Vouw de rand naar binnen over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
- Neem uit de oven, laat een beetje afkoelen, maar serveer warm.( Wij vonden 'm koud ook heel lekker!) Lekker met slagroom of crème fraîche.
*noflike* zondag verder!
(Ik ga naar buiten weer verder met kozijnen schilderen. Want nu die bruine ramen weg zijn, willen we de bruine verf buiten ook graag omtoveren in wit, gecombineerd met antraciet)
4 opmerkingen:
Mmmm, jij weet ook wel wat lekker is......
Dit past wel in mijn lijnprogramma :)
Fijne zoete zondag...
Jij ook al heerlijk aan de bak!
Wederom uitgeprint! Wat een heerlijk recept!
Wauw ziet er lekker uit zeg! Hopelijk smaakt ie ook zo, ga ik binnenkort eens maken!
Wat jammer dat je nu moet stoppen om je kozijnen te schilderen. Mocht je nog tips of informatie nodig hebben voor het schilderen van je kozijnen, kijk dan eens hier: http://www.schilder-weetjes.nl/informatie/schilderwerk/kozijnen.html.
Succes en eet smakelijk ;-)!
Groetjes
Een reactie posten