Vandaag een heerlijk couscoussalade (zaterdag) gemaakt, turks brood erbij, brie en wat zoute-roomboter, mooi weer...wie doet je wat!?
Wat gaat erin?
- 300g couscous
- 2 tl zout
- 1 tl komijn
- 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- pak diepvries doperwtjes gekookt, zoals op de verpakking aangegeven.
- 250 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
- half bakje munt, zeer fijn gesneden
- 1 uitgeperste limoen
- 5 el olijfolie
- 150 g geitenkaas, gekruimeld
- Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, komijn en geelwortel door.
- Schenk er 250 ml kokend water bij en laat 10 minuten staan. Roer los met een vork.
- Voeg de doperwtjes toe aan de couscous.
- Voeg de abrikozenstukjes en de munt toe.
- Voeg het limoensap en de olie toe en schep om.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de geitenkaas erover of serveer ernaast in een schaaltje.
3 opmerkingen:
Klink goed Petra. Ik pin het even voor als het weer mooi weer is :)
Karin
Mmm! Klinkt erg lekker! Groetjes Riri
Lijkt me ook wel wat voor op de camping!
Groetjes Truus.
Een reactie posten