woensdag 18 mei 2011

Hete taart!!!

We hebben een héérlijk hartige taart gegeten. Echt even wat anders dan anders en de moeite van het proberen waard! Daar gaan we!

Wat gaat erin?


  • 6 plakjes bladerdeeg

  • 3 eetlepels geraspte kokos

  • 250 gram kipfilet in blokjes (Ik gebruikte voor onze vega-versie, vegetarische oosterse roerbakblokjes van de AH

  • 2 eetlepels olie

  • 1 kleine gesnipperde ui

  • 2 teentjes knoflook

  • bakje champignons

  • klein bakje taugé

  • 2 eetlepels fijngesneden selderij

  • 1/2 zakje gedroogde nasigroente (conimex)

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel sambal

  • peper & zout

  • 4 eieren


Hoe maak je het?


  • oven aan op 225 graden

  • bladerdeeg ontdooien

  • kipfilet bakken. (gebruik je vegablokjes dan sla je deze stap over en voeg je de blokjes toe tegelijk met de nasigroenten

  • Bak gesnipperde ui en knoflook (mee)

  • champignons erbij en nasigroenten even meebakken

  • van het vuur

  • taugé en selderij erdoor roeren

  • breng het mengsel op smaak met peper, zout, ketjap en sambal

  • vet de vorm in (24 cm)

  • bekleed deze met het deeg en prik er een aantal gaatjes in

  • Bestrooi de bodem met de kokos (ik deed er extra veel op)

  • verdeel het mengsel hier overheen en giet de losgeklopte eieren erover

  • in het midden van de oven bakken tot het een goudbruine kleur heeft en goed gestold is (ongeveer 25-30 minuten)

Een lekkere frisse komkommersalade is hier heel lekker bij!!

bon appetit!




4 opmerkingen:

sillie zei

hij ziet er verrukkelijk uit :-)

Photo-copy zei

ziet er idd heerlijk uit. ;-)

Unknown zei

hoi Petra
Dit giet net oer dy lekkere taart hear, mar woe it dy net unthalde...

Wy (Margryt en ik) rommelje hjir wat yn 'e hus om, seit se samar:
"Leuk, wie it op skoalle!"

Prachtig no!?

groetnis Trees

Unknown zei

Oh ik sjoch dat se my Janny neamme, sil wol komme om't Janny in gmail emailadres hat ofsa....