Wat gaat erin?
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 250 gram kipfilet in blokjes (Ik gebruikte voor onze vega-versie, vegetarische oosterse roerbakblokjes van de AH
- 2 eetlepels olie
- 1 kleine gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- bakje champignons
- klein bakje taugé
- 2 eetlepels fijngesneden selderij
- 1/2 zakje gedroogde nasigroente (conimex)
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- peper & zout
- 4 eieren
Hoe maak je het?
- oven aan op 225 graden
- bladerdeeg ontdooien
- kipfilet bakken. (gebruik je vegablokjes dan sla je deze stap over en voeg je de blokjes toe tegelijk met de nasigroenten
- Bak gesnipperde ui en knoflook (mee)
- champignons erbij en nasigroenten even meebakken
- van het vuur
- taugé en selderij erdoor roeren
- breng het mengsel op smaak met peper, zout, ketjap en sambal
- vet de vorm in (24 cm)
- bekleed deze met het deeg en prik er een aantal gaatjes in
- Bestrooi de bodem met de kokos (ik deed er extra veel op)
- verdeel het mengsel hier overheen en giet de losgeklopte eieren erover
- in het midden van de oven bakken tot het een goudbruine kleur heeft en goed gestold is (ongeveer 25-30 minuten)
Een lekkere frisse komkommersalade is hier heel lekker bij!!
bon appetit!
4 opmerkingen:
hij ziet er verrukkelijk uit :-)
ziet er idd heerlijk uit. ;-)
hoi Petra
Dit giet net oer dy lekkere taart hear, mar woe it dy net unthalde...
Wy (Margryt en ik) rommelje hjir wat yn 'e hus om, seit se samar:
"Leuk, wie it op skoalle!"
Prachtig no!?
groetnis Trees
Oh ik sjoch dat se my Janny neamme, sil wol komme om't Janny in gmail emailadres hat ofsa....
Een reactie posten