maandag 9 juli 2012

couscous met geitenkaas


Vandaag een heerlijk couscoussalade (zaterdag) gemaakt, turks brood erbij, brie en wat zoute-roomboter, mooi weer...wie doet je wat!?

Wat gaat erin?
  • 300g couscous
  • 2 tl zout
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • pak diepvries doperwtjes gekookt, zoals op de verpakking aangegeven.
  • 250 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
  • half bakje munt, zeer fijn gesneden
  • 1 uitgeperste limoen
  • 5 el olijfolie
  • 150 g geitenkaas, gekruimeld
Hoe maak je het?
  • Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, komijn en geelwortel door.
  • Schenk er 250 ml kokend water bij en laat 10 minuten staan. Roer los met een vork.
  • Voeg de doperwtjes toe aan de couscous.
  • Voeg de abrikozenstukjes en de munt toe.
  • Voeg het limoensap en de olie toe en schep om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de geitenkaas erover of serveer ernaast in een schaaltje.
Aan tafel en smullen maar!!

3 opmerkingen:

  1. Klink goed Petra. Ik pin het even voor als het weer mooi weer is :)
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm! Klinkt erg lekker! Groetjes Riri

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me ook wel wat voor op de camping!
    Groetjes Truus.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je er was...en bedankt voor je reactie!!
x Petra