
voor de gehaktballetjes:
- 250 gram rundergehakt
- een zakje satésaus (poeder)
- 2 rode uien
- 3 geperste tenen knoflook
- gebakken uitjes (uit zakje)
- kant en klare marinade (conimex)
verder nog:
- 450 g (diepvries) sperziebonen
- grote bak taugé
- een pak tarly (tarwe)
- (sambal badjak)
- kroepoek of cassave
- doe het gehakt in een schaal en doe er 2/3 van het zakje saté-saus-poeder, de knoflook, wat gefruite uitjes en peper/zout door. Meng goed en maak er balletjes van (formaat borrelhapje)
- Giet er wat marinade overheen en laat minimaal een half uur in de koelkast, afgedekt intrekken.
- Kook de sperziebonen beetgaar.
- Smelt in een braadpan wat boter. Bak de gemarineerde balletjes rondom lichtbruin. Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze erbij.
- Zet ondertussen een pan water op voor de tarly. Als deze kookt kan de tarly erin om vervolgens 12 minuten gekookt te worden.
- Doe de sperziebonen bij de gehaktballetjes en roer de laatse 1/3 van de saté-saus-poeder
erdoor. Breng op smaak met peper/zout en eventueel wat sambal badjak. - Roer vlak voordat je aan tafel gaat de taugé erdoor, zodat deze knapperig blijft.
- Strooi er eventueel wat gefruite uitjes over en eet er de tarly en wat kroepoek of cassave bij.
EET SMAKELIJK!!
Klinkt lekker, dit weekend maar eens proberen. Heb je trouwens echt gehakt gebruikt, of dat gehakt van gisteren op je blog? ;)
BeantwoordenVerwijderenha,ha jij bent een lolbroek zeg!!
BeantwoordenVerwijderenmoet bekennen dat ik nog niet één keer mijn handen ermee gewassen heb...ziet er gewoon echt niet uit!
Klinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen